måndag 5 oktober 2009

Äventyr

4/10 Vilken frihet att ha bil! Efter att ha tuffat runt lite på fredagen och träningskört på vänster sida bar det på lördag av till Tauronga, den närmsta staden till Waihi beach. Vi kom iväg lite sent men hann ändå uträtta några ärenden i stan och det var fantastiskt att se unga människor, kaféer och affärer. Hittade ett Starbucks som dessutom är riktigt billigthär så jag är nöjd. Allt är föresten lite billigare här, iaf på rea. Och vinterrean är i fullgång så på söndagen när det regnande, efter en frukost på Starbucks letade vi upp ett shoppning mall och gick loss på affärerna. Skönt att vara lite uppdaterad, min garderob har känts som om den sett lika ut hela året. Och jag försökte hålla mig borta från det svarta och lyckades rätt bra. Lördagskvällen spenderade vi på indisk restaurang och brittisk pub med öl och liveband.
Väl hemma igen på söndagskvällen firade vi att vi överlevt den nyzeeländska trafiken med att baka mix n’ bake chocolate chip cookie. De blev mjuka och mumsiga och vi proppade i oss nästan alla. Och det var verkligen något att fira. På vägar som man i Sverige max skulle ha 70 på har man här 100 och då är det konstant svängar på ibland 90 grader. De har ifs rekommenderade hastigheter men ingen följer dem. Men jag är ju awesome på att köra bil så det går fint. Sitter däremot nervöst när Karolina kör. Gillar inte att inte ha kontrollen.
5/10 Efter helgens äventyr i bilen var vi uppladdade för ännu en vecka på CYF. Det var skönt att vara tillbaka på kontoret även om de fortfarande inte fixat våra datorkort trots att vi är inne på fjärde veckan. Man tänker sig att de lärt sig proceduren, de har ju trots allt haft 4 kullar av svenska studenter här förut plus alla nyzeeländska med icke. Efter lite påpushning knäppte vi nya digitala bilder och fyllde i nya dokument som mailades/faxades så förhoppningsvis är de på gång snart. Allt tar verkligen extra tid i Nya Zeeland.
NTS: Lyssna på David Bowie.

Inga kommentarer: